Menu Sluiten

Hefwerktuigen


Hefwerktuigen

Informatie over hefwerktuigen.

Hefwerktuigen dienen voor het verplaatsen van lasten in verticale en horizontale richting. Men onderscheidt toestellen, die alléén dienen voor heffen en hijsen als dommekracht, vijzel, lichtbok en lift of voor horizontale verplaatsing als lieren van kranen, tippen, elevatoren en andere transportinrichtingen, die naast het heffen van de last ook verplaatsen horizontale richting.

Een hefwerktuig is een machine voor de professional.

Je kan hefwerktuigen kopen of je kan de hefwerktuigen huren. Er bestaat een ruim aanbod aan heftrucks, ruw terrein heftrucks, verreikers, hoogwerkers, schaarliften, spinhoogwerkers, hoogwerkers op bestelwagen, intern transport materiaal en grondverzet machines.

Hefwerktuigen, ook wel draagbare hefwerktuigen genoemd, zijn een brede categorie van mechanische uitrustingen die worden gebruikt voor het manipuleren en heffen van gewichten zonder het gebruik van gereedschappen. Er zijn in principe twee soorten hefwerktuigen, stationair en bewegend.

Verplaatsend hefgereedschap is meestal draagbaar en wordt vooral gebruikt voor zware hijsklussen, terwijl stationair hefgereedschap nuttiger is voor kleinere klussen waarvoor geen gereedschap nodig is. De juiste machine op het juiste moment op de juiste plaats.

Daar draait het om wanneer u een machine huurt.

Met een hijswerk of hijswerktuig wordt iets omhoog of omlaag gebracht. Voor het hijsen worden katrollen gebruikt. Hoe zwaarder de last des te meer katrollen zijn er nodig. De last wordt met het hijswerk verbonden door touw of staalkabel.

Ook worden hijsbanden, haken en sluitingen gebruikt om de last vast te maken aan het hijswerk. Moderne kranen en hefwerktuigen worden aangedreven door dieselmotoren en elektromotoren.

De kraan voor het ophijsen van zware voorwerpen werd aan het eind van de zesde eeuw voor onze jaartelling door de Oude Grieken uitgevonden.

Er bestaat een ruim aanbod aan hefwerktuigen en je kan zeker de juiste machine vinden om lasten te tillen en te verplaatsen.

Onder de noemer hefwerktuigen vallen, zonder limitatief te zijn, de hoogwerkers, de hijswerktuigen, de goederenliften, de schaarliften en alle andere behandelingstoestellen die gebruikt worden als hijstoestel.

Op de markt zijn er nieuwe werkheftuigen te koop maar je kan hefwertuigen ook huren.

Sommige kleinere bedrijven opteren dan weer om hefwerktuigen tweedehands te kopen.

De meeste leveranciers van hefwerktuigen waarvan de heftruck het meest bekende is, geven je ook service en bij hen kan je ook alle onderdelen vinden die eraan verwant zijn.

Hijsgereedschappen en hefgereedschappen zijn in principe alle losse verbindingsmiddelen die gebruikt worden om een te verplaatsen last met een hijs- of hefwerktuig te verbinden. Voorbeelden hiervan zijn kettingwerk, haken, stroppen en lengen, hijsbanden, blokken, hijsjukken, tangen en klemmen, grijpers, klapbakken, kantelbakken en stortbakken, hijsmagneten en vacuum hijsgereedschap.

Wat hijswerktuigen betreft, zijn er in principe twee soorten kranen, hydraulische kranen en pneumatische kranen.

De eerste is vrij oude technologie, terwijl de laatste behoort tot het nieuwe millennium. Beide soorten kranen hebben hun eigen voor en nadelen.

T

erwijl de hydraulische kraan bijvoorbeeld handiger en betrouwbaarder is door zijn hoge laadvermogen en de geringe onderhoudsbehoefte, is de pneumatische kraan betaalbaarder en gemakkelijk te onderhouden.

Info over hefwerktuigen

Notie over Hefwerktuigen

Wat kunnen we nog vertellen over hefwerktuigen.

Naast hijswerktuigen zijn er nog vele andere soorten arbeidsmiddelen die helpen bij het veilig en doeltreffend hijsen van zware lasten.

Een van die belangrijke arbeidsmiddelen is de giekwagen. Deze wordt voornamelijk gebruikt door olieboorbedrijven om ladingen aarde en aardolieproducten uit de grond te halen. Dit type hefwerktuig heeft een uitgebreide reeks toepassingen, waaronder boren, wegenbouw, draadtrekken, reservoirwerkzaamheden, waterpompen en de bouw van olieputten.

Meer info over hefwerktuigen nu op www.hermans-heftrucks.be.

Tags

Aanbod Hefwerktuigen | Diesel Schaarhoogwerker | Diesel Schaarlift Huren | Diesel Schaarlift | Elektrische Schaarlift Huren | Elektrische Schaarlift | Gepatendeerd Bi-levelling Systeem |