Menu Sluiten

Intern Transport


Intern transport

Informatie over intern transport.

Intern transport is het vervoer van goederen binnen een fabrieks- of bedrijfsterrein, vaak met speciaal daarvoor ingerichte voertuigen of andere transportmiddelen.

Het gaat bijvoorbeeld om vervoer van grondstoffen van een opslag naar een productielocatie, de afvoer van eindproducten naar een magazijn, of het transporteren van artikelen uit een magazijn naar een vrachtwagen voor vervoer naar de klant.

Typische vervoermiddelen voor intern transport zijn heftrucks, palletwagens en zijladers, maar ook goederentreinen worden wel gebruikt voor intern transport, bijvoorbeeld bij hoogovens en staalfabrieken. Ook vaste constructies als lopende banden en buizenpost gelden als intern transport.

Om goederen intern te verplaatsen, kunnen verschillende interne transportmiddelen worden gebruikt.

Als je een onderzoek hebt gedaan en keuze hebt gemaakt van leveranciers is het raadzaam om de interne transportmiddelen die je voor ogen hebt in de praktijk te gaan testen.

Leveranciers van intern transport stellen vaak apparatuur beschikbaar om te kunnen testen of je kunt tijdelijk huren om daadwerkelijk ervaring op te doen met de interne transportmiddelen.

Om goederen binnen magazijnen intern te verplaatsen worden traditionele interne transportmiddelen zoals een hand- en motorpallettruck, orderverzameltruck, stapelaar, vorkheftruck en reachtruck gebruikt.

Het bekendste voertuig voor intern transport is een heftruck.

Info over intern transport

Feiten over Intern transport

Wat weten we nog over intern transport.

Een vorkheftruck, ook bekend als vorklift of heftruck, is een door middel van een elektromotor of een verbrandingsmotor aangedreven transportmiddel, hoofdzakelijk voor het vervoer van goederen die op een pallet staan, bijvoorbeeld in een magazijn of op een bedrijfsterrein.

Een typische heftruck kan over het algemeen als volgt worden beschreven: De carrosserie, een beweging veroorzakende machine met wielen welke door een transmissie en aandrijvingtrein aangedreven worden.

De motor, deze kan zijn energie uit LPG, benzine, diesel of elektriciteit halen.

Er bestaat evenwel een ruim assortiment aan interne transportmiddellen. De meeste logistieke voertuigen voor intern transport kan je huren of kopen, ook vaak tweedehands.

Meer info over intern transport nu op www.hermans-heftrucks.be.

Tags

2td Industriele Trekkers | 2tg Industriele Trekkers | Huren Intern Transport | Industriele Trekker Tse100w | Industriele Trekkermodellen Horizontaal Transport | Industriele Trekkermodellen Horizontale O |