Menu Sluiten

Hoogwerkers


Hoogwerkers

Informatie over hoogwerkers of hoogtewerkers.

Een hoogwerker of hoogtewerker is een machines waarmee op een veilige manier gewerkt kan worden aan hoger gelegen installaties.

Hoogwerkers worden vooral veel gebruikt in de industrie, bouw en door de brandweer. Bij de brandweer wordt onderscheid gemaakt tussen een hoogwerker en een autoladder.

Een hoogwerker is een soort kraan of lift, die in verschillende vormen te vinden is. In elk geval gaat het om een machine die een of meerdere personen kan optillen voor het uitvoeren van werkzaamheden.

Dit kunnen bijvoorbeeld werkzaamheden in de bouw zijn.

Voor dat de hoogwerker was uitgevonden, gebruikte men ladders en steigers om in de hoogte te werken. Deze hulpmiddelen hebben echter vanaf een bepaalde hoogte niet genoeg draagkracht en betrouwbaarheid. De hoogwerkers daarentegen, bieden als de gebruiksaanwijzing in acht wordt genomen, een sterk en betrouwbaar platform waarop je als arbeider je werk kan uitvoeren.

Een hoogwerker of hoogtewerker is een machine waarmee op een veilige manier gewerkt kan worden aan hoger gelegen installaties.

Een hoogwerker heeft een hydraulische arm die op een of meerdere plaatsen kan scharnieren, met aan het eind een platform of bak.

Hoogwerkers kunnen op verschillende manieren worden aangedreven. De meest voorkomende manier is door middel van een dieselmotor of elektromotor of met een accu.

Daarnaast zijn er hoogwerkers, die door middel van gas of op elektriciteit aangedreven zijn. Een combinatie van twee aandrijfwijzen komt voor, zoals bijvoorbeeld een combinatie van diesel en accu.

Er zijn heel veel verschillende soorten hoogwerkers, voor verschillende gelegenheden.

Zo bestaan er hoogtewerkers die alleen omhoog en omlaag kunnen bewegen, maar ook hoogwerkers aan een inklapbare kraan die ook zijdelings bewogen kunnen worden.

Hoogwerkers mogen alleen bediend worden door een persoon van minimaal 18 jaar oud. Verder is het aan te bevelen dat de gebruiker ervaring heeft bij het gebruiken van de hoogtewerker.

Sinds het verbod om vanaf een bepaalde hoogte nog ladders te gebruiken bij het glazenwassen worden hoogwerkers gebruikt om de ramen op grotere hoogte te reinigen.

Een schaarhoogwerker heeft een platform voor het omhoog brengen van personen naar de gewenste werkplek. Er zijn schaarliften die hoog kunnen reiken, maar er zijn er ook die slechts een klein hoogteverschil kunnen overbruggen.

Het onderstel van een schaarhoogwerker kan voorzien zijn van wielen of rupsen om de machine te verplaatsen.

Je hebt eveneens telescoophoogwerkers, knikarmhoogwerkers, spinhoogwerkers, rups telescoophoogwerkers en schaarhoogwerkers. Er bestaan tevens meerijdende hoogwerkers en zelfrijdende hoogwerkers.

Wil je een mobiele hoogwerker kan je kiezen uit een autohoogwerker, een ripshoogwerker of een vrachtwagenhoogwerker.

Info over hoogwerkers

Interesse in Hoogwerkers

Welke informatie kunnen we nog verschaffen over hoogwerkers.

Een autohoogwerker is een telescoophoogwerker, ingebouwd in een auto. Hierdoor is deze zeer makkelijk te vervoeren.

Deze hoogwerkers zijn zeer compact en hebben een werkhoogte tot 28 meter

Heeft u te maken met ruwe, onverharde en oneffen ondergronden, kies dan voor een hoogwerker met vierwielaandrijving of rupsaandrijving. Rupsbanden geven nog meer stabiliteit op ruw terrein dan vierwielaandrijving.

Wilt u binnen werkzaamheden gaan verrichten, let er dan op dat de hoogwerker non-marking banden heeft.

Elektrische hoogwerkers worden vaak gebruikt voor werken binnen terwijl dieselhoogwerkers meestal gebruikt worden voor buitenwerkzaamheden of voor werkzaamheden op ruw terrein.

Meer info over hoogwerkers nu op www.hermans-heftrucks.be.

Tags

Assortiment Hoogwerker Huren | Assortiment Tweedehands Hoogtewerkers | Assortiment Tweedehands Hoogwerkers | Autohoogwerkers Huren | Autohoogwerkers | Bedrijven Hoogwerker Huren | Compacte Hoogwerkers Op |