Menu Sluiten

Transpalletten


Transpalletten

Informatie over palletwagens en transpalletten.

Je hebt de keuze om transpalleten te kopen of transpalleten te huren. Ook tweedehands zijn palletwagens gemakkelijk verkrijgbaar.

Een palletwagens of transpallet is behoort tot het ras van vorkheftrucks die zowel gespecialiseerd als enigszins gevaarlijkkunnen zijn.

Ze zorgen ervoor dat takels en kranen de zwaardere voorwerpen en houten pallets die ze vasthouden, veilig kunnen verplaatsen. Ze komen ook meestal met hun eigen hefvorken zodat u er niet een hoeft te kopen en zich dan vast te leggen op het gebruik ervan op regelmatige basis.

Sommige magazijnen of industriele instellingen maken gewone vorkheftrucks volledig overbodig en in die gevallen lijkt de aankoop van een palletheftruck een veel kosten effectievere en logischere oplossing.

Als u uw vorkheftruck echter veel gebruikt, is het de moeite waard om te investeren in een toestel van goede kwaliteit dat jarenlang meegaat en u een betrouwbare service biedt.

Een transpalet is een transportmiddelen voor het horizontaal verplaatsen van goederen op pallets. De machine is uitgerust met twee vorken, waarmee pallets opgetild worden. Naast pallets kunnen ook andere producten zoals matrijzen en frames worden verplaatst met een pallettruck.

Voor het stapelen van goederen is een palletwagen niet geschikt, hiervoor wordt een stapelaar of heftruck gebruikt.

De transpallet in onmisbaar in het logistieke proces van goederenbehandeling om pallets te vervoeren. Met het besturingssysteem kan u al rollend de pallets vervoeren, optillen en stockeren op de juiste plaats.

 

De meeste transpalletten die tegenwoordig in gebruik zijn, werken volautomatisch of halfautomatisch en hebben een hoge hefcapaciteit.

Hun grote voordeel is dat zij weinig ruimte nodig hebben en eenvoudig te bedienen zijn, maar wat hen uniek maakt is de manier waarop zij hun hefvermogen combineren met ergonomische eigenschappen die de veiligheid en het comfort bij het werken in drukke ruimten verbeteren.

Sommige van de tegenwoordig meest gebruikte transpalletten maken gebruik van hydraulica en robot ondersteund heffen, wat betekent dat de bestuurder niet eens in de bak zelf hoeft te zitten.

Met de hydraulische hefapparatuur kan de palletwagen het werk uitvoeren als onderdeel van een volledig logistiek proces.

Dit betekent dat transpalletten ongelooflijk nuttig kunnen zijn in een grote verscheidenheid van omgevingen, van traditionele magazijnen waar regelmatig zwaar moet worden getild, tot fabrieksvloeren waar snelheid en efficientie van cruciaal belang zijn.

Het gebruik van palletwagens is niet alleen veiliger dan manueel tillen, het kan ook besparen op arbeidskosten, wat betekent dat bedrijven hun productiviteit kunnen verhogen zonder hun budget te moeten verhogen. Hun gebruiksgemak betekent dat veel bedrijven vinden dat het kopen van palletwagens een voordelige investering kan zijn.

Een transpallet wordt eveneens pallettruck, pompwagen of palletpompwagen genoemd. Er bestaan korte palletwagens en lange palletwagens en transpalletten voor binnen en buiten gebruik.

Palletwagens beschikken over tweel rolwielen en twee stuurwielen.

Transpalletten zijn ook uiterst nuttig voor magazijnen, waar vorkheftrucks niet op hun plaats zouden zijn, of in productiebedrijven, waar een veiligere geautomatiseerde machine waarschijnlijk beter geschikt is voor het werk. Er zijn verschillende modellen beschikbaar op de markt, dus u kan er gemakkelijk een vinden die aan uw specifieke hijsbehoeften voldoet.

Elektrische transpalletten werken uiteraard elektrisch en maakt het verplaatsen van materialen over grotere afstand en werkvloer uiterst gemakkelijk. Goederen kunnen op ergonomische wijze en snel vervoerd worden naar hun locatie van opslag. Het spreekt voor zich dat transpalletten de arbeidsduur verkort en de fysieke belasting van de werknemer beperkt in combinatie met productiviteitswinst.

Info over transpalletten

Notie over Transpalletten

Wat kunnen we nog vertellen over transpalletten en palletwagens.

Transpalleten bestaan kan je kopen met opstapplatform en zonder opstapplatform.

Een veel voorkomende variant van de reguliere palletwagen is de schaarpalletwagen of schaarhoogheffer.

Deze heeft een minder grote hefcapaciteit, maar de vork ervan kan tot op heuphoogte gebracht worden. Dit heeft voordeel in werkplaatsen waar pallets of dozen frequent verwerkt worden en daarna weer verplaatst.

Een schaarpalletwagen klemt zich met een schaar vanaf een bepaalde hoogte vast op de grond, waardoor hij een zekere mate van stabiliteit verkrijgt.

Sommige uitvoeringen van de transpallet worden voorzien van een weegsysteem.

Het systeem is ingebouwd in de vorken van de palletwagen en weegt de goederen op de vorken.

Zo is er geen aparte weegschaal nodig.

Een wegende pallettruck heeft allerlei toepassingen, zoals het op gewicht controleren van ontvangen zendingen, voorkomen van overbelading van vrachtwagens of het mengen van grondstoffen op gewicht.

Meer info over transpalletten nu op www.hermans-heftrucks.be.

Tags

Algemeen Pallettransport | Armtranspallet Elektrisch Huren | Armtranspallet Elektrisch | Assortiment Tweedehands Transpalletten | Bt Lifter H-serie | Bt Transpalletten | Elektrisch Instaande Pallettruck |